HOW CAN I DO THAT?

Followers

Monday, August 27, 2007

Resetting Blog Widget

Hi all! I haven't been ignoring you, I'm just really busy writing...That's right *snort*, I'm a writer (among other things). But that's not why I'm posting today. I usually don't post about how to do something unless I've actually tried it myself, and understand how it works.

So today I'm going to show you how to reset the Blog post element. Okay, I know you're asking why in the world would you want to do that? Well there could be a couple of reasons. Like if you comment link at the bottom of the post disappears, or the posts won't show...or anything major malfunction of any other part of that particular widget.

Now...going back to the comment thing for a minute. If your comment link is not showing on your blog posts, check out these three things first to make sure that all of your settings are correct:

Post Options in post editor...the box at the bottom of the rectangle post box that you write in....click on 'Post Options' and make sure comments are allowed.

Settings - Comment tab...on the Settings tab, go to comments and make sure they are set to "Show".

Template - Page Elements - Blog post...and lastly go to your Layout(Template), go to Page Elements, then click on the edit box in the Blog Post element...hint:(it will be the biggest on the page). When the Configure box opens up, make sure comments are checked.

Okay, after all that your @#%$# comment link is still not showing...LOL...chill! We can fix it.

LOL...we're going to play in your template HTML...wheeee!

Go to Template...Edit HTML...scroll down in the code until you find this piece of code (the black highlighted section):
Okay, select it like I did and cut that puppy out of there. Save the piece in your mouse because you're gonna put it back in a few minutes. And remember where it was, so that you can put it back in the exact same place...LOL! If you're anal retentive like me...copy a whole section of the template...like say five lines before and after the section you're going to cut out and save it on a Notepad page ore WORD page...just so you can see the exact spot to put it back!

Okay...I digress...cut that highlighted section out of the template and click save...it will be fine...go ahead...click!

Now...this page pops up:" Warning Will Robinson, Warning...LOL...just kidding, I'm a Lost In Space addict! Anyhow...the page says...Egads, you're about to delete a widget!...LOL...never fear...click that Confirm and Save...with pride!

Okay now that you've deleted the bad bugger, you're going to reset the widget by scrolling down the template to the spot where you deleted the piece of code that is still in your mouse...Remember up above I told you to remember where you took it out of...another thing that you could do to remember the spot, before you take the piece out hit your Enter key a few times before and after the section, LOL...it will leave a big hole in the template, that will be easy to find!

Okay...mouse pointer in the empty spot...right click...paste....put that baby back and hit Save.

TaDa!!!! You're all better now, the Blog widget has been reset!

215 Comments:

  1. Jane Doe said...
    I like the way you write and explain things. I chose to use the classic template when I started my blog, so I am guessing this is yet another thing I cannot do...
    Bonnie Calhoun said...
    You are correct my dear...but this is also something you will NOT need to do...LOL...the Classic templates can't get this particular corruption!
    cyberpenguin said...
    Bonnie,
    You are truly an angel. Thank you so much for responding to my blogger help group post in my hour of need! I truly appreciate your kindness & generosity in helping me fix my problem!
    Sincerely,
    -C
    cyberpenguin said...
    For your good deed, I'd like to bestow a "Rockin' Girl Blogger Award" on you! So when you get the chance, please stop by my foodie blog, http://cookingwithcorey.blogspot.com & pick up your award!
    Thanks so much!
    -C
    Becki said...
    You are absolutely amazing. Thank you!
    laie said...
    Thank you!
    Windyridge said...
    Ok, now what happens if you mistakenly blow away the page element under the header page element that contains the body code? I can never edit my body code again? Is there a way to get it back?
    cahilperi said...
    YOU ARE THE BESTTTTTTT
    THIS WAS DRIVING ME CRAZYYYYYY
    THANKSSSSSSSSS
    XOXOXOXOX
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...thank you Cahilperi...you're very welcome!
    never_nervous said...
    Thanks Bonnie--I tried this but it didn't work for me. I recently moved my blog to another account, and now I can't edit my posts. I have the right settings selected, I've cleared my cache numerous times, in IE7 and Firefox, but the little edit pencil doesn't appear. Any suggestions?
    Dragonboat PLK said...
    Your explanation is great! it save my blog! lol, its now up and working! bravo
    Sue said...
    Hi Bonnie,

    I tried resetting my post as per your blog but the problem I have is still there - my links show up as text not a link and it automatically shoves it at the bottom of my blog post, can you suggest anything else I could try because this is really getting on my nerves as you can imagine.

    Hope to hear from you soon.

    Regards,

    Sue.
    Bonnie Calhoun said...
    Sue....on which one of your nine blogs? I'll go take a look!
    Sue said...
    Hi Bonnie,

    Sorry, the one called Herbal Supplements, all the others are working just fine.

    Thanks heaps for your help.

    Regards,
    Sue
    Bonnie Calhoun said...
    I went to that one....there are no posts there :-)
    Sue said...
    Hi Bonnie,

    Sorry, I just went in to check and it's only set up as a draft at the moment I haven't published it yet because it wasn't working, would you like me to publish it as is??

    Regards,

    Sue
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...that would help if I could see it!
    Sue said...
    Hi Bonnie,

    Ok, that might work now for you, thanks, hope you can see what the problem is.

    Regards,

    Sue
    Dragon said...
    This really works!!! Cool..... Thanks so much!!
    BEL said...
    It works! Thanks a lot! =)
    Us said...
    I love you! Thanks for the help, it worked perfect!
    Tammy said...
    Thanks for the tip have been wanting to reset some of my Widgets on blogger.
    Bonnie Calhoun said...
    Tammy...this is only something that you do when your template is corrupt! And from the looks of your link, you use Wordpress, which this is not a functionaly fix for!
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...Simple Tricks, I do have the U Comment I Follow badge in the right sidebar! It's bright purple with the blogroll under it!
    itsjennie said...
    Thank you very much for posting this! It really was the answer to my problem. I also love your great sense of humour. I look forward to reading your future posts. :)
    V@l said...
    Tank yooooouuuuuuuu! You saved me ! :)
    http://www.topyoutubevideos.com said...
    Can u give me the list of u'r blogs...? I just want to go over there and have a look. good post.
    Mr. Saran (Prompt) said...
    I Love You. XO Simple and It's worked
    Thank you.
    cwrede said...
    thank you so much, i tried to fix that problem for so many sleepless nights, and nobody could help me before, because i don't have a classic template, and now finally it works! and because my blog is a project for the university and will influence my final marks - thanks a lot!!!!
    Fico said...
    help me with my blog ! http://backpacker-girls.blogspot.com all the links on the olders post not working !
    its happened when i try to change the layout and then back to the older layout again.. and since then every link not working !
    help..help help ! i dont want to loose my older post its so precious !
    Techno Cupid said...
    Hi,

    I face the same prob.. I have checked all the settings.. Every thing is fine.. In my blog., http://thetechnocupid.blogspot.com/ The comment link is appearing for my first blog only.. My second and third blog that link is not appearing..

    I have even tried switching to classic template.. Still i face the problem.. Plz help me..
    Bonnie Calhoun said...
    Techno cupid, you will have to follow the steps in the post and reset the widget!
    Fico said...
    ..i already try.. but its not woking.... any other suggestions please... ?
    Bonnie Calhoun said...
    Fico, I've looked at both of your blogs. I don't see your problem. I see comment links on all of your posts!

    What are you talking about that is not working?
    Bonnie Calhoun said...
    Techno Cupid, I see that both of your blog posts have comment links, so I'm assuming the fix worked for you also!
    Fico said...
    Sorry, i actually ask if you could help me with the blog archive, the link isn't working, and always return to the same page.
    The comment links is okay, but the links on the archieve is a big bummer for me.
    Please help me.
    Fico said...
    Bonnie, thanks before.. i already (accidently) fix my own problem.
    Bonnie Calhoun said...
    Hi Fico, now I understand your problem. That is something I am not able to help with. That will take a Blogger employee like Jordan to help you.

    Go over to the Blogger help group and post that as a problem. Use the link on the top left on my front page here, to get you over there!
    Anonymous said...
    it worked! thank you so much!
    Trudi said...
    THANK YOU!!! this has been bugging me for ages and even my friend who's a computer technician couldn't figure it out. YOU ROCK!!!
    G-Money said...
    worked perfectly. excellent
    Nate said...
    An excellent and easy tip! Thanks! I just added it to my StumbleUpon pages. Can't believe it wasn't there already.
    Kelly said...
    It really worked and I'm in awe that it was so easy, thanks to YOU. Thank God I finally found your site!
    Humor said...
    An excellent and easy tip! Thanks!
    Flavio Rodriguez said...
    All I can say my friend is
    YOU RULES!!!

    Thanks a lot for the fun post and the efficient help!
    Falcona said...
    That helped sooooo much thank you. I was missing the quickedit icon and that got it back.
    Nothing else had worked.
    Emily said...
    YOU ARE AN ANGEL!!!
    Leah said...
    Thank you thank you thank you.
    you saved my blog (and my mind). Too bad I didn't find this a few hours ago! :)

    Thanks for the great tip
    Martha Skye Martin said...
    Bonnie! Help! I have a blog, I managed to change my email address that belongs to it (www.bathroomboutique.blogspot.com) but I can't do anything with it! Can I delete this blog and start over again?

    Help!



    Thanks!
    Bonnie Calhoun said...
    I am not understanding what you mean by "I can't do anything with it."

    Do you mean that you can't get into it?

    Are you using, or were you using Gmail?

    If you can't get into it, you can't delete it anyhow.

    If you have been blogging for some time, you have developed pagerank, and a following. If you delete the blog you will be starting from scratch.
    dedicated said...
    Your explanation is great! it works! Thank you
    dedicated said...
    I’m sure this post will create buzz for your blog.your message is true.i apply your advice for my new page.i don't know is this working but that process are really nice.thanks for shareing.
    The Enigmatist said...
    Thanks you sooooo much.
    The Designer said...
    Thanks so much for all your help... I too was having trouble with the comment section on just one of my blogs. The reset worked and I am grateful for all the help I receive from folks like you!
    J. Simon van der Walt said...
    Thanks! Whoever would have thought that turning on /comments/ on a /blog/ could get so complex :\
    99 said...
    Wow! This has been driving me into fits of despair for a long time, and poof! My problem is solved! I'd bookmarked your page a while back, and the problem just popped up on my main blog and I really freaked. I looked all over creation for answers... until I remembered bookmarking this place. THERE IT IS, THE ANSWER TO MY PRECISE PROBLEM RIGHT ON TOP!

    Thank you very much.

    Now I think I'll just go off somewhere and soak my head in some ice water.
    Miles Johnson said...
    OMG Bonnie - you are a genius! Thanks so much for your help!
    Charles Holland said...
    Bonnie,

    I have done the three checks to see if comments are configured and then I did your widget check and still ain't got no comments. is there anything i can do?

    c
    Bonnie Calhoun said...
    Charles, this isn't a widget "check". You have to follow the steps, delete the widget. Save it and then, re-add the widget.

    You can't just look at it to see that it looks the same.
    Bonnie Calhoun said...
    Sorry New Zealand, I give "DoFollow" to personal links...not business links!
    KC TAN said...
    I was use that for my blog. It's working. Thank you!!
    My Ip Address said...
    Thank you for helpful post. I use that for my blog. It is working.
    em said...
    This comment has been removed by the author.
    LakeTahoeDan said...
    Hi Bonnie,

    the power of the internet wow, anything can be solved. Now if I can fix the hinges on this darned laptop!

    I was about to write saying I had a raod block in my attempt to follow your instructions. I had a bunch of other code interlaced with what you showed.. I ended up cut out the whole section to get what you showed outathere and it worked!

    really appreciate you sharing this .

    cheers!
    yayix said...
    that was cool. cheers! be back if i get my poll up.
    RooYo said...
    You are truly an angel.
    onangelwings said...
    Working on this for hours today. Finally found your site 3 minutes ago and I am totally fixed. Thank you, thank you,thank you.
    Artikelverzeichnis said...
    Thank you!!
    RMenendez said...
    Problem solved. You're a good man and you do know your job. THANK YOU!
    Bonnie Calhoun said...
    Sheesh...thanks...but I'm a woman :-)
    AraratDailyPhoto said...
    Tried it 3 times and it didn't work!
    Then went away for a "time out" - did it again and it worked!!!
    You're a champ!
    CNS said...
    Many thank to you... i've try to re appear my comments many times now... it's ok. Thank thank thank you.... love uuuuu... hahahaa i'm happy
    Lance Bledsoe said...
    This is GREAT! My wife's been trying to figure out how to get her comments to show up on her blog for MONTHS, and had completely given up on it. Now she thinks I'm a genius!
    Shannon said...
    Thank you so much for this instruction! I am reading this almost a year after you posted it and I'm glad to know I'm not the only one with comment problems. One less thing to stress about today.
    Items from the Freezer said...
    This must be the greatest problem facing mankind today.. okay maybe not that big.. BUT THANKS
    I said...
    THANK YOU THANK YOU THANK YOU!!! I have been fighting with this damn thing for weeks!! At last straight "à!§ answer!!!
    Apuestas Deportivas said...
    That is a really easy thing if anyone know that. To me that was not easy coz I didn't know. Thanks for the information. I was looking something like this.
    free stuff said...
    wow... thanks for the tip. I really need to do some work on it.
    Stephanie M Larsen said...
    Oh...Thank you Thank you. Really, I've been trying to figure out how to put comments back on for about a year now. I have look online for help for hours and hours, to no avail. I just kept getting invaild signs from blogger when I'd try to change things. Thanks again. I'm so happy to have communication with my other blogger friends. :)
    ecopep said...
    It doesn't work! :-((((

    I followed all the steps carefully but no success. It still shows just the link to the comment.

    The text of the comment added by users to my posts doesn't appear underneath.

    Why????
    Bonnie Calhoun said...
    ??? Is there a "post a comment" link at the bottom of the column of links. Click on that. Does it show the comments?
    DGN Staff - Mark said...
    ooooooooooooh OMG it worked! I love you! I've been trying to find a fix for that issue for SO LONG!! Thank you so much! I checked all 3 of your steps and after they were all corrected I followed the steps about a broken/corrupted widget and fixed it. Thank you so much, thank you, thank you!!!
    Carol said...
    Hi I am very new at blogging and created one for a 50th Reunion from Nursing School in 2009 with a classic template. It looks great but friends say they can't comment on it. I tried and I can, so what do you think the problem might be. Thanks
    Bonnie Calhoun said...
    Check all the steps in this post and also make sure that you have it checked so that anyone can post in your Settings
    Lenny said...
    Bonnie...

    I must have a classic template from 2003... but I have everything enabled and still nothing shows up, and that code that you highlight is not even in my template?

    http://dcartnews.blogspot.com

    Tks

    Lenny
    Bonnie Calhoun said...
    Sorry Lennie. This fix is only for bad widgets in the "New Blogger templates. Go over to the Blogger Help group and post that as a question!
    Make a difference... said...
    Thanks a ton bonnie...that was really hepful.
    Just out of curiosity, how could deleting html content and adding it back solve the problem?? Or am I asking a little more technical detail :-)
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...the answer isn't really that technical. Sometimes the black hole of cyberspace will change the translation of a piece of code. It could even go so far as misidentify a character.

    Once that happens, it is always translated with the misrepresentation. What you're literally doing is making the computer re-issue the code in its correct format :-)
    Anonymous said...
    Thank you so much for your help. You made it so easy to understand and it was like you were there egging me on to remove the nasty bit from the template that's been bugging me for weeks. I don't know how I came across your blog, but I'm glad I did.
    Once again, a massive thanks.
    You're a star!
    L
    laura said...
    THANK YOU! So easy and well-explained. Wish I'd found this weeks ago.
    meredeth said...
    i just wanted to leave a note and join the chorus of thank yous! my sister's blog had this problem, and we've been checking about a thousand places looking for a solution. thanks for explaining it so concisely~ (^_^)
    Priscilla Treacy said...
    You're a genius. Sprinkling flower petals all over your head.
    Thank you. It worked.
    N i t h i n said...
    Wooh! million thanks to you. The last solution to reset the widget worked for me! love you.. thanks again!
    Helen said...
    THANK YOU! I finally enabled comments on my blog. I could not figure out why my comments link was not appearing until I came across your blog. Google is a wonderful thing!
    Robby V. said...
    Thanks so much! I totally needed this.
    Bonnie Calhoun said...
    No Racing...that will not help you. The image isn't showing up because it is too large for the space you want to put it in. Sometimes even if you use the "resize to fit" button, if the image is way larger it won't shrink itself enough to fit.

    Look at your template to get the size of your header and then reduce the image to that size, and it should work fine!
    Marvin Marks said...
    I truly appreciate your kindness & generosity in helping me fix my problem!
    Kris and Scott said...
    Thank you! I've been through that code repeatedly trying to figure out how to get those comments to show up! I've combed countless websites, but your blog is the thing that finally helped me figure it out! Your screen show that showed the code to reset the widgets also showed that my code said "showaddelement='no'" which was the problem. Your easy to follow explanations are really a giant help to newbie bloggers. Three cheers for Bonnie!!
    Connie said...
    Bonnie, you ROCK! Instructions worked perfectly! Thank you so very much!
    hank freid said...
    That's very nice and good ways. So it was a nice experience with you . Thanks
    Arts and Cats said...
    I just want to say that it is very nice post. Keep it up.
    Vicki said...
    You have no idea how many hours I have put into trying to fix this. You are a saint.
    Amber said...
    It's Amber again, nevermind on the help, seems all I had to do was do a new post and comments show (well on my new posts only apparently). Yeesh, I feel like a moron, I was waiting until comments were working before I posted again. Took a hiatus and wanted to start up again sooooo...

    My bad.
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...that's perfectly alright Amber...I was trying to figure out where the problem was and you saved me a lot of leg work!

    Glad you're working again!
    eyelasssh said...
    Thank you
    Thank you
    Thank you!

    I've been trying to get my comment box back on my blog for ages and this is actually worked! You're a saint.
    Janelle said...
    Thank you so much- clear and detailed instructions! I was able to fix my problem.
    Bengal Cats said...
    I like this post. Very nice contents. Thanks for sharing this post. Keep it up
    Mother said...
    You're really thankful for this post, I’ve been really enjoying checking up your posts from time to time.
    Elizabeth said...
    Hi, I found this link on Blogger help. The dates on all my posts are missing. I looked at my template but couldn't find the html you said to cut and paste. I'd like to send you the html page in the blogger group. I am really desperate to fix this. Please look for my post on blogger .com
    Anonymous said...
    Thanks, Bonnie. After hours of pulling out my hair trying to get my comments enabled, I found your solution. I don't know how it works, but I was just dancing around the house a minute ago. Wow, thanks again.
    baby names said...
    Thanks for sharing this great post!
    Piggy Banks said...
    Thanks for this post, my friend will be so exciting to check this. I really appreciate your work over here :)
    Azure Islands Designs said...
    Hello Bonnie...I see this post is from 2007 but I'm going to comment anyway just in case!!!

    I've been having problems with comments not showing up...I publish them but they just disappear, not all comments some show up but it is frustrating as I'm not sure how to fix the issue.

    I looked at the fix in this post and the piece to cut and repast in my blog says "no" were yours says "yes"...
    www.azureislandsdesigns.blogspot.com
    Any thoughts??????

    Cheers
    Bonnie Calhoun said...
    You have moderation enabled. Lately there have been quite a few people having problems with losing comments because of it. Mine says "yes" because I do not have moderation enabled.

    Your blog seems rather lovely. Why do you need moderation? The comments should automatically come to you anyhow, even with moderation turned off..if you filled in your email address in the box at the bottom of the "Comments" section in your SetUp tab.

    that way you could delete any stray comments that you didn't like, but all the rest would show up.

    btw...when you delete a comment, check the "remove it forever" box below the delete button, and it won't leave that stupid "Comment removed by moderator thing".
    Utrolia said...
    I use the classic version of the editor because I use a custom layout.
    There is no link for comments.
    check out my blog and youll see.
    any suggestions?
    I don't know what to do :(
    Bonnie Calhoun said...
    Sorry Utrolia! You will have to get a link made from wherever you got the custom template!

    There's really nothing we can do for custom layouts :-(
    Angelus said...
    It doesnt work for me... Well, the code It's supposed I have to delete is really different in my html. Anyway, I tryied to delete all the stuff, and it's always error on the code and it doesn't save it.

    Irritating. I don't know what to do, the ones that offers solutions like "change code A for code B" and "delete code C" always talk of of a piece of code that I don't have...

    I would really appreciatte your help. Thank you.
    Bonnie Calhoun said...
    Hi Angelus, I would venture to guess that your template is not a new Blogger XML template and that is why things look different.

    Solutions listed for Blogger only work, for the most part...on their templates, not custom ones...or classic ones.
    Abby*Lane said...
    Thank you thank you! I've been trying for days to get my comments back. Your explanation took me 30 seconds to do, and they are back. Bless you!!
    elib stores said...
    My links show up as text not a link and it automatically shoves it at the bottom of my blog post, can you suggest anything else I could try because this is really getting on my nerves as you can imagine.
    Bonnie Calhoun said...
    I'd need to see an example.
    Ashley said...
    Hi Bonnie,

    Thank you so much for your tutorial...but I'm still having problems. I checked all my settings, and I removed the widget, 3 times. I have two blank spaces where my time stamp and my comments links are supposed to be. I don't know how to fix this. I am using the minima template. And I got a code for the tink bg off of jellypages. I would be so greatly appreciative if you could look at my blog and tell me what you think. Its sexytink23.blogspot.com.

    I tried posting in the group posting but I couldn't even do that (I'm very new to blogger.)

    Thank you for your help.

    Ashley
    Bonnie Calhoun said...
    Ashley, the problem appears to be with the code you got from jellypages. it is overriding the Mimima format. You will have to get Jellypages to help or pick another template.
    Jmurman said...
    Ugh, I've tried to fix this issue and have had no success. I do use a third party template,

    http://www.ourblogtemplates.com/2008/11/blogger-template-professional-template.html

    The Professional is very nice...but this daggone reaction thing is frustrating.

    Thanks for your posts and good luck with your writing projects.
    Brenda, Rusty Creek Primitives said...
    Thank you! I have been MONTHS trying to get my comments to work and today I had a wild hair to work on it again and came across your blog in the HELP section of blogger. Thank you because now my comments work! woohoo! I think I should have a party ;)
    Becky said...
    Bonnie-
    I have tried everything. Now I tried this and it didnt work. Also, mine isnt the same as your black highlighted area. Mine is the same until showaddelement (that ='no'> on mine)
    I dont know if there is any hope for me, but if you have any insight I would be greatly appreciative!!
    Becky
    Bonnie Calhoun said...
    It doesn't need to say 'yes'. Start over and try it again. Have you checked all the places on your post editor box and in your Settings that should be enabled?
    Becky said...
    Bonnie,
    Yes I have checked everything... more than three times. I've spent hours trying to get this fixed. I want to pay you to go in and make sure everything is right. Can you do that? I am so frustrated!
    Bonnie Calhoun said...
    Becky, I'm not sure what your problem is exactly. I went to your blog, and your comments are enabled on your posts.

    I can see them, and I got the correct form to post a comment.
    Colleen said...
    Hi Bonnie,
    I tried the widget fix you suggested but I still can not get my comments at the bottom of my page, could you check out my page and give me suggestions?
    Thanks,
    Colleen
    Bonnie Calhoun said...
    Colleen, go and check these things.

    At the bottom of the box that you create a post in, it says "Posting options" click there and check that comments are enabled.

    Then go to your Dashboard, then Settings, then the Comments tab, and make sure that comments are enabled there.

    Let me know!
    Colleen said...
    Thanks for getting back to me so quickly. All the areas have the comments enabled or clicked on.
    Bonnie Calhoun said...
    Leave the link to your blog!
    Colleen said...
    Hi Bonnie,
    Here is my blog page. Thanks again for your help.

    http://cmc730.blogspot.com/
    Bonnie Calhoun said...
    Hi Colleen, you don't have a ton of widgets to have to replicate, just try reloading the template again. Go to the pick a new template page, and click another. See if that one gets the comments, then click and put that one back, and see if that will reset it.
    Colleen said...
    Hi Bonnie,
    I tried you suggestion of changing the template and switching back, still didn't see where I could add comments to the page.
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...now this is messing with me!

    Install another template, and leave it there till you tell me so I can go look at a new one.
    Colleen said...
    Bonnie - new template in place. Good luck!!
    Bonnie Calhoun said...
    I'm going to look
    Bonnie Calhoun said...
    Okay...this is officially freaking me out...that and the fact the my profile pix is MIA.

    Did you check all the comment places in your Settings? Are you sure, because for it to do this it has to be being controled by your DAshboard.
    Colleen said...
    Can you send me the list of where I need to check the comment is on? I have checked twice but can do it one more time.
    Bonnie Calhoun said...
    On the Comments tab under Settings,

    Comments - Show
    Who Can Comment - Anyone
    Comment Placement Form - Full Page
    Comment Default for Posts - New Posts Have comments

    Those should be the important ones right now.
    Colleen said...
    I switched to full page, hopefully that works
    Bonnie Calhoun said...
    Now make a new post...even if you only say a few words. We want to see what happens.
    Colleen said...
    i think it worked, the "comments" shows up on the new post. I am guessing it will not show up on the past posts correct?
    Thanks for your help, you are wonderful at getting back to those of us how are lost in this world!!!
    Best wishes
    Colleen
    Bonnie Calhoun said...
    I left you a comment...LOL...

    You have moderation turned on. Did you make sure to put you email address in the box below the moderation part, so that you get emails when a comment comes in that needs to be moderated?
    Leopoldo Gómez said...
    Bonnie, I did follow your instructions, however I can't see the comments in my page. Help, please.
    Leo
    Bonnie Calhoun said...
    Open your post box where you create a post. At the bottom of the box, it says post options...open that and make sure you have comments enabled.

    Then from your Dashboard, go to Settings, then click on the Commments tab.

    Make sure you have these settings:


    Comments - Show
    Who Can Comment - Anyone
    Comment Placement Form - Full Page
    Comment Default for Posts - New Posts Have comments

    Those should be the important ones right now.

    Now go make a new post, even if it's only a few words...and see if you get a comment link for it!
    Leopoldo Gómez said...
    Thanks Bonnie, but it didn't show.(?)
    Bonnie Calhoun said...
    What is the address of your blog?
    Leopoldo Gómez said...
    www.lazosdelealtad.com
    Thanks,
    Leo
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...you have comments. I left you one.

    Refresh your browser. It worked!
    Leopoldo Gómez said...
    Yeah! Thanks Bonnie.
    Nathalie said...
    You are good!!!
    quotelawrence said...
    hi I need help I don't know what happened but I can't do anything on my blog because it is all in Hebrew, why I don't know I want it back to english but I can't find the switch, because it is all in hebrew I try the translate buttonb and it says it is in english already
    Los cuervos de Elías said...
    Hello!
    Please help me changing the text in the "send button" so instead fo saying "Publish comment", it only say "OK" or whatever. I've been searching and searching without results.
    Thanks!
    Bonnie Calhoun said...
    NO!

    Don't be screwing around with something you don't understand or you'll render your template unuseable!
    alexandra said...
    thank you thank you! you are the best! very easy to follow : )
    xo
    kanchan said...
    very nice post.
    Smart Saver said...
    Thank you, thank you, thank you! Writen clearly and easily. Fixed my problem!
    Island Woman MJ said...
    Hello. I don't know where to ask this because I didn't see a section for it...but I've been trying to load a video for days now (really, days!) and this time I got an error message instead of it just bleeping out. But it didn't say what the error was, just that there was an error uploading it.
    I have loaded short videos a number of times with no problem. This one is longer, but within the space parameters. Any ideas?
    Thanks! MJ (islandwomanculebra.blogspot.com)
    Peter Fiore said...
    I love you! Thank you for being the only sane voice I've encountered in fixing this problem. I've been going crazy trying to fix this for months! And yes, this can happen to the classic template. Thank you! Thank you!
    --Barbara Fiore for Peter Fiore!
    Sittie Hafisah Baunto said...
    OH MY GOD. Ive been looking for this "help kit" since May and now it's June. Hahaha! I just cannot understand other sites on how to put the "comment" link below my entries.. They are complicated, I really like how you give instructions/steps. Haha! Funny :D Thank you so much :) Take care! WEEEEE~
    charlotte said...
    Errr... i have no idea whether you are still even looking at the comments to this post, but I'm trying just in case :-)
    A template I used seems to have some kind of built-in comment problem - the comment link is there, but clicking it doesn't do anything. The code doesn't contain the section that you suggest to replace in your guide to resetting the widget, either.... If you have any suggestions they would be sooooooo welcome - as is everything else that you already do!
    Bonnie Calhoun said...
    LOL...I'm always here!

    Where is the template that you are using? It may be a thrid party template that didn't have comments enabled on it.
    Spyro said...
    thankyou! you are such a life-saver :)
    Farhana Yumi said...
    thanks a lot!!!!!! :)
    j.bmoxie said...
    Add it to the string: You are Awesome! thank you. jb
    sebastian said...
    Thanks a lot! I had a problem with my "posted by", it didn't show up, but I did this and now it does! yay!
    Bill Smith said...
    Thank you Very much!!!
    Anonymous said...
    u've lighten up my days...................arigatou....!!!!!!!!!!!!!
    tQ s0o muchhh....muchas gracias~
    Fiona Ryan said...
    Thanks a million!
    John Davis said...
    Yay! You are awesome and I loved how you explained it. Thanks so much, it worked. A quick and easy fix!
    Aaron said...
    I cannot find this exact html in my blog http://farmchicked.blogspot.com

    i found something similar, but i'm afraid to cut that out.
    any help?
    Bonnie Calhoun said...
    Always be sure to back up your template on your hard drive before you start messing with it.

    Are you using a Blogger template or a thrid-party template?
    Aaron said...
    third party template.

    i think i might just find a new template on blogger
    Bonnie Calhoun said...
    That might be a better bet. Third party templates can be kinda tricky to fix...depending on how they were written.
    Meghann Gehring Turnquist said...
    Worked like a charm!! Thanks!
    Chris Flynn said...
    Thank you!
    theminx said...
    hallelujah! It worked! My template main wrapper code looked different, but I did it anyway (cuz I was desperate). Thanks!!
    Vivienne said...
    Thank you so much!!!!....I've been trying to fix that for ages
    Tansy & Co. said...
    Yea so happy you could help!
    Venu said...
    Good Job
    Bethany Christensen said...
    Thanks a million for this post. It saved my week! I have been trying to find help for that problem for a week. Thanks so much. It is all fixed. Bethany
    christine said...
    This comment has been removed by the author.
    yaya said...
    Hooray! You provided a wonderful service for me tonight, and i love the way you explain things!
    Ann Marie Broadhead said...
    Oh my goodness! You are a total angel! Your advice has just sorted out my ‘comments’ link. Thank you so much! X

    www.sistarbbags.com
    http://sistarbbags.blogspot.com
    Bonnie Calhoun said...
    You're welcome Ann Marie
    Full Day Preschool said...
    Yeah! You are a techie goddess!
    Thank you!
    Bonnie Calhoun said...
    Then you need to switch to a Blogger template that does have comments.
    Partha said...
    there is no way to reply on comments??kindly check my blog and i can give u url from where i download the template..my readers can comment on my poems, but i can not reply on their comments...
    Bonnie Calhoun said...
    I can not understand why you can not comment on your own posts. You post a comment just like as if you were going to visit a strangers blog. Sign in and comment.
    Bonnie Calhoun said...
    Yea well good luck buddy. The this is chen site is in chinese! Good night. Comment like regurlar people
    Partha said...
    Thakns....gdnt....
    The Vintage Kitten said...
    AMAZING!!! Thanks so much for explaining it so well and making it easy for someone like me who doesnt understand html stuff. After reading your post it took me less than a minute to sort out X
    Watered Soul said...
    Thanks a bunch!
    Jen said...
    Well...crap...just lost my whole back ground and customizations. But now I have comments...yay. HELP!
    Abhinav aka Ricky said...
    Thanks alot.....it works.....u explained very nicely. Thanks again
    Goodie Goodie Gluten-Free said...
    I have a question that has been racking my brain, and I can't find any help on blogger help. Ok, my posts do show the "comments" tab, and I do get some comments here and there, but barely any. A few people have mentioned that they can't find the comments tab, but when i view my blog i see it, but it's sandwiched between so much other stuff, that I think it gets missed. How can I move my comments tab to the top of the post? I have gone into my layout template, and I move it around as it allows you to, and when I save it, it saves as how I want it to look, but then when I view it, it doesn't move. Can you help?! I don't want my blog to suffer because I can't receive comments. Thanks for your help in advance! Julie
    Bonnie Calhoun said...
    Change the font, color and size of the test in the comment link so that it shows up.

Post a Comment